HomeEdicions anteriors dels Premis Pimes 2017

Edicions anteriors dels Premis Pimes 2017

Edicions anteriors dels Premis Pimes

2017 2016 2015 2014 2013

Els premiats de l’any 2017

Premi al Millor Treball Periodístic en temes econòmics

MÓN EMPRESARIAL

PIMEC atorga enguany el Premi al Millor Treball Periodístic en temes econòmics a la revista especialitzada en economia i empresa Món Empresarial. La patronal vol reconèixer aquesta publicació trimestral per haver creat un espai de debat plural de líders empresarials, col·legis professionals, sindicats i partits polítics amb reflexions econòmiques, anàlisi i opinions de referència de la mà d’experts i líders nacionals i internacionals.

La publicació, inicialment distribuïda només a Catalunya, ha doblat la seva tirada amb el llançament a tot Espanya, passant de 10.000 a 20.000 exemplars.

PIMEC distingeix Món Empresarial per la qualitat dels seus continguts, per tractar permanentment temes relacionats amb les pimes i els autònoms i per haver aconseguit convertir-se en una revista econòmica de referència en l’àmbit estatal.

Món Empresarial

Reconeixement en el comerç

GREMI DE CARNISSERS DE BARCELONA I COMARQUES

El Gremi de Carnissers, amb la seva llarga tradició històrica, té com a objectiu representar i defensar els interessos dels professionals d’aquest sector davant de l’Administració i altres organismes.

A més, el Gremi porta a terme diversos cursos de formació entorn de l’ofici de carnisser i edita trimestralment la revista Tall, amb l’objectiu de mantenir els agremiats informats de totes les qüestions relacionades amb la seva activitat.

Aquesta organització ofereix assessorament fiscal, laboral i jurídic als seus membres. A més, a “La Botigueta del Gremi”, els afiliats poden trobar productes per a la seva carnisseria a uns preus exclusius.

PIMEComerç vol reconèixer aquest any el Gremi de Carnissers per la seva important trajectòria, però molt especialment per la recent troballa d’un arxiu històric d’uns 200 documents que daten dels tres darrers segles. El conjunt, que fa referència a les normatives relacionades amb el consum de la carn i les condicions alimentàries dels habitants de Barcelona, ens ajuda a posar en valor la importància de l’associacionisme al llarg de la història i a establir els fonaments per encarar el futur amb legitimitat i confiança.

Reconeixement en el comerç

Reconeixement a la millor iniciativa col·lectiva

AGIC – FERCA

L’Associació de Gremis d’Instal·ladors (AGIC) i la Federació Catalana d’Associació Territorials d’Empresaris Instal·ladors d’Electricitat, Fontaneria, Climatització i Afins de Catalunya (FERCA) van acordar integrar-se en una nova federació anomenada AGIC-FERCA. L’objectiu era crear una entitat forta i representativa per tal de defensar els drets de les empreses instal·ladores davant dels organismes públics i altres entitats privades.

La responsabilitat i el compromís en aquesta època de transició després de la forta crisi que ha colpejat el sector i la professionalitat a través de l’obtenció de resultats tangibles i la integritat, són valors sobre els quals s’ha fundat la nova federació. Representa un col·lectiu que realitza una tasca essencial de servei a la ciutadania i les empreses per implementar els avanços tecnològics i en eficiència energètica tot promovent la transformació de la societat.

Amb 20 associacions federades i més de 5.500 empreses instal·ladores, AGIC-FERCA ha passat a ser una de les entitats amb més representativitat de Catalunya i de l’Estat espanyol. Aquesta nit AGIC-FERCA rep el reconeixement a la millor iniciativa col·lectiva.

Iniciativa col·lectiva

Premi DIPLOCAT a la Diplomàcia Empresarial Catalana

BEABLOO

Beabloo és una empresa líder en el desenvolupament de solucions de màrqueting digital omnicanal i d’anàlisi de Big Data, tant online com offline, amb seu central a Barcelona, oficines a la Xina i presència a més de 40 països.

La tecnologia de Beabloo permet a les empreses observar el recorregut que fan els clients, els seus gustos, les seves preferències i els seus hàbits, de manera que poden personalitzar les experiències de compra i crear interaccions d’alt impacte.

Les solucions de l’empresa es poden implementar en comerços, centres comercials, universitats, aeroports, hotels, fires professionals i altres ubicacions de cara al client. Moltes companyies del sector retail ja utilitzen Beabloo per conèixer de quina manera les campanyes online afecten les botigues físiques i viceversa.

PIMEC i Diplocat premien aquesta nit Beabloo per projectar la imatge de Catalunya al món. Amb seu a Barcelona, aquesta empresa ha exportat la seva pròpia tecnologia al Regne Unit, Itàlia, Holanda, Noruega, Alemanya, Turquia, Orient Mitjà, la Xina, Hong-Kong i Sud-Amèrica, gràcies al seu dinamisme i a l’associació amb inversors estrangers. Beabloo compta amb més de 60 empleats de 10 nacionalitats diferents.

Beabloo

Premi a la col·laboració Empresa-Formació professional

INSTITUT LA GARROTXA

L’Institut La Garrotxa és un centre ubicat a Olot que ha fet notables esforços per impulsar els lligams amb el món de l’empresa que l’envolta. La Garrotxa és una comarca eminentment industrial i compta amb un teixit empresarial ric i divers. A principis dels 90, aquest centre i una gran quantitat d’empreses van entendre que es necessitaven mútuament per lligar millor l’oferta formativa professional i la demanda del mercat laboral. Amb suport i implicació de l’administració local, l’Institut La Garrotxa ha establert diferents vies de col·laboració que poden servir d’exemple per a altres centres i territoris del país. El centre és, per tant, molt sensible a les necessitats de les empreses i del territori, i molt actiu participant en projectes d’alt valor afegit per a la indústria, com ara el Projecte Robolot.

 

L’Institut gaudeix d’un gran reconeixement i ha estat sempre un centre pioner. En el seu moment va ser designat com a Projecte d’Integració de la Formació Professional i posteriorment com a centre FP.cat. El centre desenvolupa des de fa molts anys formació contínua per a les persones treballadores ocupades. Cal destacar, també, la seva activitat de suport a la innovació a les empreses del seu voltant, i és un dels centres participants en el programa Innova FP que promou el Departament d’Ensenyament. Aquest darrer és un element que PIMEC valora molt positivament, ja que la formació professional és clau per a la competitivitat de les pimes catalanes, no només per l’aportació de professionals qualificats al mercat del treball, sinó per la proximitat a les empreses, que fa possible aquesta transferència de coneixement.

Creat l’any 1974, l’IES Garrotxa va començar en les branques d’electricitat, administració i mecànica. A final dels 70 s’hi afegeixen sanitat, moda i delineació. Al 1995 el centre es converteix en institut d’ensenyament secundari en incorporar l’ESO i el Batxillerat al seu pla d’estudis. Al 2015/16 totalitza la xifra de 1.197 alumnes, prop de la meitat dels quals en cicles formatius, vuit d’ells de Grau Mitjà i cinc de Grau Superior. El centre també imparteix el curs d’accés al Grau Superior que fomenta el progrés acadèmic i professional dels alumnes.

Garrotxa

Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa

NUMINTEC COMUNICACIONES

Fundada el 2002 al districte tecnològic del 22@ a Barcelona, Numintec és una companyia de serveis de telecomunicacions, especialitzada en la gestió de comunicacions i serveis corporatius. A banda de la seva seu central a Barcelona, té oficines a Madrid i Lisboa, i el seu àmbit d’actuació s’estén per tot el món. Ja compta amb 38 treballadors.

L’activitat de Numintec se centra en la venda de serveis en model de pagament per ús i gestionats via web, i un dels seus avantatges competitius és el desenvolupament de solucions a mida, que s’ajusten a les necessitats específiques de cada empresa.

L’acció més destacada de Numintec a nivell de valors d’empresa ha estat el disseny i producció del curtmetratge El Corredor, que narra la trobada fortuïta entre un empresari que ho ha perdut tot i un dels seus antics treballadors, a qui va acomiadar cinc anys abans. Es tracta d’una metàfora del món empresarial en temps de crisi i és un reflex colpidor del que hem viscut en els darrers anys.

El curt ha estat guardonat en nombrosos festivals nacionals i internacionals, com el Premi Gaudí i el Premi Goya, i ha estat nominat per als Premis de Cinema Europeu i seleccionat pels Premis Oscar de l’Acadèmica nord-americana.

Numintec

Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial

ASSOCIACIÓ PRIORAT ENOTURISME

L’Associació Priorat Enoturisme és un encaix natural dels diferents sectors econòmics que sorgeixen majoritàriament al voltant del món del vi, però també de l’oli. Aquesta confluència es produeix l’any 2013 i, actualment, compta amb una seixantena llarga d’empreses, entre les quals allotjaments, restaurants, vinateries, cellers de les dues denominacions d’origen del Priorat, la DOQ Priorat i la DO Montsant, molins d’oli artesà de la DO Siurana, una empresa de taxi, empreses d’activitats i agències de viatge.

PIMEC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya premien aquesta nit l’associació per la recent campanya “Priorat Terroir”, un projecte que té com a objectiu crear un espai comú entre les dues denominacions d’origen que conviuen a la comarca. L’experiència consisteix en una ruta per 12 cellers membres de l’Associació. Els participants disposen d’un passaport amb informació sobre la comarca i els cellers i, si completen la ruta, s’emporten com a obsequi 12 ampolles de vi, una de cada celler. L’excel·lent campanya de comunicació, la bona qualitat dels textos i la varietat de formats de presentació de la informació justifiquen que Priorat Enoturisme sigui mereixedor d’aquest guardó.

A més, a Priorat Enoturisme aposten, defensen i utilitzen el català com a llengua vehicular. Des que va néixer l’Associació, el català ha estat la llengua d’ús habitual en el dia a dia, tant a nivell oral en l’atenció al públic com a nivell escrit en fullets, pressupostos, cartes, revistes, retolació…

Tot i que el català és la seva llengua d’ús dins i fora de l’oficina, els treballadors de l’empresa tenen la capacitat d’adaptar-se a idiomes com el castellà, l’anglès i el francès quan els visitants així ho requereixen.

Premi a la Qualitat Lingüística 2017

Premi al Comerç més competitiu

FORN DE PA I PASTISSERIA CARDONA

Forn de Pa i Pastisseria Cardona és una empresa familiar centenària, fundada per Pau Cardona Rigol l’any 1885. Va néixer com a forn de pa, per abastir la població de Corbera de Llobregat. Cap al 1950, es va incorporar l’activitat de pastisseria, començant a petita escala, i va anar evolucionant a mesura que ho feia la societat del país.

El salt important es va produir durant els anys 80 i 90, quan van obrir una botiga en cada una d’aquestes dècades, a més de reformar en profunditat la primera incorporant-hi una cafeteria. Ja en els 2000, es va reformar i es va afegir una cafeteria en un altre dels establiments de Corbera i es va inaugurar una pastisseria-cafeteria amb terrassa a Molins de Rei.

En cada obertura i cada reforma, s’ha mantingut el disseny corporatiu, així com incorporat les últimes novetats en mobiliari i tecnologies, de manera que tots els establiments estan connectats en xarxa a un ordinador central. L’empresa es troba en plena transformació digital, amb presència creixent a les xarxes socials, renovació de la pàgina web i construcció d’una base de dades qualificada.

Forn de Pa i Pastisseria Cardona, amb quatre establiments comercials i 20 treballadors, és un clar exemple de com el comerç de proximitat, tan arrelat als nostres pobles i ciutats, ha sabut fer front a la transformació econòmica i social que estem experimentant sense perdre la seva essència i esperit de servei.

Cardona

Premi a la Microempresa més competitiva

ELECTRONIC INTELLIGENT CONTROLS

E-Controls és el nom comercial d’aquesta empresa de Sant Boi que ofereix solucions d’eficiència energètica a oficines i hotels, entre altres edificis. Els serveis d’aquesta micropime, que van des de la il·luminació fins a la climatització, han anat evolucionant al llarg de la seva trajectòria, passant de ser un fabricant més a proveir els seus clients amb solucions que inclouen formació i suport tècnic.

Durant el darrer any, l’empresa ha creat un nou lloc web en format HTML5 per adaptar-se a les noves necessitats dels mercats. A més, cada any editen un catàleg on inclouen tots els seus productes, les últimes novetats i els projectes més rellevants duts a terme l’any anterior. Tots els productes del catàleg són dissenyats i desenvolupats per E-Controls i fabricats a la seva planta de producció a Sant Boi de Llobregat.

E-Controls és present a diferents fires del sector com la fira de Frankfurt, Light&Building, ISH Clima o Hostelco, i ja té representació comercial a diversos països d’Amèrica Llatina, entre ells l’Equador, Xile i Costa Rica.

Durant el 2016, l’empresa ha fet una forta aposta per posar-se al dia en Prevenció de Riscos Laborals, fent formacions a la seva plantilla, formada per 8 treballadors.

E-Controls

Premi a la Petita Empresa més competitiva

LAS MONTAÑAS DEL CANADÁ, SL

CANADÁ és una companyia de producció fundada a Barcelona el 2008. Els directors, Nicolás Méndez i Lope Serrano, van decidir unir les seves forces i el seu talent per tal de desenvolupar la seva pròpia visió sobre el cinema. En els seus inicis, aquesta productora audiovisual va treballar fent vídeos per a segells discogràfics independents i trencadors, però molt aviat va començar a captar l’atenció d’agències de publicitat i clients.

El punt d’inflexió va ser la gravació del videoclip “Bombay” del músic canari El Guincho. Aquesta producció va tenir un gran impacte a nivell mundial i va desencadenar l’èxit internacional de CANADÁ. Després d’uns anys en què van ser representats per Partizan, una productora de referència internacional, el col·lectiu va decidir canviar de parella en l’intent d’obtenir un acord sobre el procés de producció. Actualment CANADÁ està representat als Estats Units per Directors Bureau. Amb seu a Barcelona ja compta amb 25 treballadors.

CANADÁ ha estat treballant aquests últims anys en la creació de vídeos per a grans clients i en la producció de vídeos musicals per a bandes com Two Door Cinema Club, Scissor Sisters o Phoenix.

Canada

Premi a la Mitjana Empresa més competitiva

MAQUINARIA INDUSTRIAL DARA, SL

Des que es va fundar el 1996, DARA PHARMACEUTICAL PACKAGING ha recorregut un ferm camí cap a la qualitat, la innovació i l’excel·lència tecnològica, contribuint a la millora del benestar i la qualitat de vida de la societat. Dara Pharma, empresa de Granollers amb 138 treballadors, proporciona a la indústria farmacèutica, biotecnològica i cosmètica els equips tecnològics més avançats del mercat, amb un alt component d’innovació i desenvolupament i una gran capacitat d’adaptació i personalització de cada projecte a les necessitats específiques del client.

Aquesta mitjana empresa fabrica equips per al rentat, esterilització, ompliment i tancament de flascons, vials, cartutxos, xeringues i bosses, així com per al condicionament de productes líquids, semisòlids i en pols en condicions estèrils.

La vocació internacional de Dara Pharma és un element fonamental de la companyia, que exporta el 90% de la seva producció. Els equips de vendes, direcció de projectes i servei postvenda operen a nivell mundial, amb presència a més de 80 països.

Coincidint amb el seu 20è aniversari, l’empresa ha incorporat diferents novetats el 2016 i el 2017. Quant a infraestructures, ha obert dues noves plantes: una a Jalisco (Mèxic) i l’altra a Granollers, on té la seva planta principal.

Dara Pharma

 

 

Galeria d’imatges dels Premis Pimes 2017

Premis Pimes 2017

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès, fent que alguns d'aquests tercers pugui tractar les teves dades fora de la Unió Europea. Al continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies. més info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close